Hoe Conscious Hotels vaste en flexibele medewerkers eerlijk beloont

Hoe Conscious Hotels vaste en flexibele medewerkers eerlijk beloont

Ook Conscious Hotel heeft werknemers in dienst met zowel vaste en flexibele contracten, iets wat onontkoombaar is binnen de hospitality wereld. Hun flexpool bestaat uit studenten, waarvan de beschikbare tijd wekelijks verschilt, maar ook uit medewerkers die een tijdje willen werken en daarna een tijdje willen reizen. Soms voor één, soms twee, soms voor drie maanden. Maar hoe beloon je mensen met een flexibel contract, of een contract zonder vaste uren, op een eerlijke manier in vergelijking met collega's met een vast contract?

Volledig duurzaam

Met een naam als Conscious Hotels, kun je er niet meer omheen. Conscious Hotels focust op duurzaamheid. De locaties zijn volledig elektrisch, ingericht met gerecyclede meubels en hebben een 100% biologische en vegetarische keuken. Marco Lemmers, de oprichter en CEO van Conscious Hotels, legt het als volgt uit: ‘Duurzaamheid vormt de kern van ons concept.’ Voor hen draait het allemaal om “Big Smiles” en “Eco-Sexy” zijn.

Conscious Hotels wil “eco” niet alleen sexy maken, maar de term Eco-Sexy zo veel mogelijk claimen door hun product – hun locaties – ook zo aantrekkelijk mogelijk te maken. ‘De enige manier om de planeet te redden is om mensen te verleiden om mee te doen. 'Dat kan met een heel aantrekkelijke propositie’, vertelt Marco.

‘We zijn voor Alleo gegaan zodat we persoonlijke secundaire arbeidsvoorwaarden konden bieden, maar tegelijkertijd ook op duurzaamheid konden focussen. Zo kunnen we ons aanbod afstemmen op onze diverse medewerkers.’ - Marco Lemmers, CEO and founder of Conscious Hotels

Big Smiles

Naast de focus op duurzaamheid, wil Conscious Hotels ook “Big Smiles” leveren. Hoe ze die lach op jouw gezicht krijgen? ‘Het draait daarbij om goed zorgen voor je werknemers’, vertelt Marco Lemmers. En de juiste benefits voor al hun werknemers bieden is daar een onderdeel van.

’Als we alle benefits die worden aangeboden in de hotelindustrie met elkaar zouden vergelijken, dan zien we dat die een beetje saai zijn. Ze zijn allemaal een beetje hetzelfde. Daarom wilden wij iets aanbieden wat uniek is en past bij al onze werknemers.’ -  Carla Ridder, Head of People & Innovation

Om aan de medewerkers hun waardering te laten blijken, besloot Conscious Hotels een benefits pakket te bieden wat bij de persoonlijke situatie en precieze wensen van iedereen zou passen. Alleo was de perfecte oplossing. Natuurlijk had de People & Development afdeling zelf een aanbod kunnen samenstellen, maar met het brede aanbod in de Alleo app kunnen mensen zelf hun benefits kiezen. Het zorgt voor minder beperkingen en teleurstellingen omdat bepaalde benefits niet overal beschikbaar zijn.

Benefits voor alle werknemers

Conscious Hotels streeft ernaar om al hun medewerkers op een eerlijke manier te belonen. Werknemers met een vast contract ontvangen een vast bedrag aan maandelijks budget. Dit budget kunnen ze vrij besteden via de Alleo app, inclusief voor abonnementen.

Voor werknemers met een flexcontract is de beloning gebaseerd op gewerkte uren. Elk gewerkt uur levert een bepaald bedrag aan budget op. Dit budget wordt elke maand opgespaard en elk kwartaal uitbetaald in de app. Medewerkers kunnen dit budget besteden aan eenmalige voordelen, zoals giftcards voor The School of Life of Peakz Padel.

Daarnaast hebben alle werknemers toegang tot de bestaande benefits van Conscious Hotels. Dit omvat kortingen op eten, drankjes en overnachtingen, die ook beschikbaar zijn in de Alleo app. Hierdoor kunnen zowel vaste als flexibele werknemers profiteren van een breed scala aan voordelen.

De Impact

Conscious Hotels kunnen nu al hun werknemers extra belonen voor hun harde werk. Het is één van de manieren waarop ze zorgen voor “Big Smiles”. En dat wordt gewaardeerd. ‘Iedereen was super positief over het aanbod en de mogelijkheid om wat extra budget te ontvangen.- Jasmine van Denderen, Talent Partner bij Conscious Hotels.

“Ik hoop dat de mensen echt voelen dat we ze waarderen." En dat ze ook blij zijn met de keuze  die ze hebben, die ze vroeger niet hadden. We hebben het gevoel dat we een unieke aanbod van benefits bieden in vergelijking met onze concurrenten.” - Carla Ridder

Klantverhaal

Hoe bied je benefits die alle werknemers, ongeacht rol of dienstverband, waarderen?

Het resultaat? Een gelukkiger team, waarbij medewerkers in zowel kantoor als magazijn precies krijgen wat ze nodig hebben.
Lees klantverhaal
Klantverhaal

Hoe bied je benefits aan die door al je medewerkers gewaardeerd worden?

Om waardering te tonen, besloot Conscious Hotels een benefits pakket te bieden dat aansluit op de persoonlijke situatie en wensen van elke medewerker.
Lees klantverhaal
Klantverhaal

Welke benefits bied je aan als je team verschillende vitaliteitsbehoeften heeft?

Van Dijnsen schakelde over naar de Alleo-app, die een breed scala aan benefits biedt, afgestemd op de persoonlijke behoeften van hun werknemers.
Lees klantverhaal