Van Dijnsen richt zich op gezondheidsmanagement met behulp van Alleo

Ondanks een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden met onder andere winstuitkering en een solide pensioenplan, zag ze ruimte voor verbetering bij de 'niet ziek zijn bonus'.

Bij Van Dijnsen, een expert in het adviseren, ontwerpen en onderhouden van gebouwinstallaties, stuitte HR-manager Bianca van den Tol op een kans om dingen te verbeteren. Ondanks een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden met onder andere winstuitkering en een solide pensioenplan, zag ze ruimte voor verbetering bij de 'niet ziek zijn bonus'. Met een breed team van jonge werknemers tot ervaren 65-plussers, en zowel kantoormedewerkers als buitendienstpersoneel, was het tijd voor een aanpak die echt voor iedereen werkt.

Tijd voor verandering

De oude bonus beloonde werknemers die niet ziek werden, maar miste zijn doel wanneer het aankwam op eerlijkheid en effectiviteit. "We wilden af van het simpelweg managen van verzuim. Het gaat ons meer om het bevorderen van gezondheid op de lange termijn," vertelt Bianca. Bij de plaatselijke sportschool merkten ze dat daar maar een klein percentage gebruik van maakte, dus startte de zoektocht naar een oplossing die meer kon bieden op het gebied van welzijn en vitaliteit. Daarom schakelden ze over op Alleo dat aansluit bij hun diverse team en de waarden van het bedrijf. Via Alleo biedt Van Dijnsen een breed scala aan benefits, ideaal voor een team dat varieert van jonge stagiairs tot ervaren krachten.

"Met ons benefitspakket zetten we in op vitaliteit. Met de Alleo-app stimuleren we zowel fysieke activiteit als mentale ontspanning, afgestemd op persoonlijke behoeften van onze mensen," legt Bianca uit. De app maakt het makkelijk voor werknemers om te kiezen wat hen het beste ondersteunt, van sportkleding tot verse maaltijden."

Inzetten op vitaliteit

In de Alleo app kunnen werknemers bewuste keuzes maken, van sport, wellness en gezonde voeding tot essentiële toekomstplanning zoals pensioensparen of meer vrije tijd met het gezin. Met het doel om de vitaliteit van hun werknemers te bevorderen, daarnaast kunnen werkenemers ook zelf hun declaraties indienen voor benefits die buiten de app vallen.

"Als iedereen bewust met zijn vitaliteitsbudget omgaat en we zo het ziekteverzuim kunnen drukken, dan is dat voor iedereen winst."

Bianca is optimistisch dat deze nieuwe benadering niet alleen de gezondheid ten goede komt, maar ook zorgt voor een sterkere band binnen het team.

Klantverhaal

Hoe bied je benefits die alle werknemers, ongeacht rol of dienstverband, waarderen?

Het resultaat? Een gelukkiger team, waarbij medewerkers in zowel kantoor als magazijn precies krijgen wat ze nodig hebben.
Lees klantverhaal
Klantverhaal

Hoe bied je benefits aan die door al je medewerkers gewaardeerd worden?

Om waardering te tonen, besloot Conscious Hotels een benefits pakket te bieden dat aansluit op de persoonlijke situatie en wensen van elke medewerker.
Lees klantverhaal
Klantverhaal

Welke benefits bied je aan als je team verschillende vitaliteitsbehoeften heeft?

Van Dijnsen schakelde over naar de Alleo-app, die een breed scala aan benefits biedt, afgestemd op de persoonlijke behoeften van hun werknemers.
Lees klantverhaal