DEPT® legt regie in handen van de werknemer met flexibel vakantiegeld

Bij DEPT® was er behoefte aan een benefitspakket dat flexibel kan worden ingezet. Maar dan wel bovenop de arbeidsvoorwaarden die al aan alle medewerkers werden aangeboden,

Een negen-tot-vijf baan met standaard vakantiegeldregeling en een vijfdaagse kantooraanwezigheid is niet langer de opzet waar het hart van iedere werknemer sneller van gaat kloppen. Flexibiliteit en vrijheid in je baan wordt steeds belangrijker. Daar speelt DEPT® op in door constant te werken aan nieuwe initiatieven waar medewerkers blij van worden. Een voorbeeld daarvan is het flexibel maken van vakantiegeld met de Alleo-app.

"Het Alleo platform draagt vooral bij aan de werknemerservaring en natuurlijk de autonomie. Het is echt het onderdeel van onze cultuur, dat is wat uiteindelijk bijdraagt aan ons behoud. Voor ons is het een manier om een goede werkgever te zijn voor onze medewerkers."

Het digitale media- en techbureau DEPT® wilde benefits en beloningen voor werknemers op een innovatieve manier aanbieden. Met een snelgroeiend aantal werknemers veranderden de voorkeuren voor secundaire arbeidsvoorwaarden in hoog tempo. Hoewel DEPT® al een ruim benefitspakket bood, wilden ze hun aanbod verder verbreden om beter te voldoen aan de wensen en behoeften van hun werknemers.

Er was behoefte aan een flexibel inzetbaar benefitspakket, bovenop de bestaande arbeidsvoorwaarden, inclusief essentiële benefits zoals Leren & Ontwikkelen en mentaal welzijn. Omdat de vrije ruimte van de WKR niet voldoende was, zocht DEPT® naar een aanvullende oplossing die met "salariscomponenten" kon worden ingezet. De oplossing werd gevonden in het flexibel inzetten van vakantiegeld voor benefits.

Om deze behoefte te vervullen, bouwde Alleo een in-app oplossing waarmee werknemers hun vakantiegeld flexibel kunnen beheren en besteden, op een manier die aansluit bij hun persoonlijke behoeften. Hierdoor kunnen medewerkers van DEPT® hun benefits aanpassen aan hun individuele wensen, wat bijdraagt aan hun tevredenheid en motivatie

Vakantiegeld flexibel uitbetaald

Het leven brengt soms onverwachte en kostbare uitdagingen met zich mee. Bij DEPT® willen we dat onze werknemers hierop voorbereid zijn zonder in financiële problemen te komen. Daarom kunnen werknemers hun vakantiegeld flexibel laten uitbetalen via hun persoonlijke rekening. Dit kunnen ze zelf regelen in de Alleo-app, op elk gewenst moment. Werknemers hebben de keuze om een eenmalige uitbetaling te ontvangen of om te kiezen voor een maandelijkse uitbetaling.

Vakantiegeld als flexibel benefitsbudget

Daarnaast kunnen werknemers van DEPT® ervoor kiezen om hun vakantiegeld te gebruiken als extra budget voor de Alleo marktplaats, in plaats van een uitbetaling op hun bankrekening. Zo kunnen ze extra voordelen selecteren, bovenop de al bestaande secundaire arbeidsvoorwaarden van DEPT®.

Ownership & vertrouwen

De oplossing van Alleo heeft op een aantal vlakken een impact kunnen maken:

  • Financiële ownership en autonomie. “Mensen vinden het gewoon heel fijn dat ze meer zeggenschap hebben. Dat je er zelf wat mee kan op het moment dat je het nodig hebt.”
  • Financieel welzijn. DEPT® werknemers kunnen ervoor kiezen om hun vakantiegeld uitbetaald te krijgen wanneer ze dat willen en hebben toegang tot collectieve kortingen in de Alleo app. 
  • Vertrouwen in werknemers. Alleo geeft DEPSTERS toegang tot 48 extra benefits. Dankzij de app kunnen ze daar gebruik van maken wanneer ze dat maar willen.
  • Een perfecte fit voor de bedrijfscultuur. “Zonder deze talentvolle mensen hier is er helemaal niks. We zijn echt een people business. [...] Dat zit in de cultuur. Daar past Alleo ook heel goed bij, bij die filosofie.” 
  • Minder administratief werk voor de HR-afdeling. Er is geen extra administratief werk voor iedere aparte benefit. Dat scheelt HR enorm veel waardevolle tijd.
  • Inzichten. Via het werkgeversportaal kan DEPT® zien welke benefits het meest gebruikt worden. Op basis van deze inzichten kan DEPT® de opties bieden die het beste bij de werknemers passen.

"Wij leggen de lat graag hoog en daarom matchen we goed met DEPT®. Samen dagen we de status quo van arbeidsvoorwaarden uit en denken we na over oplossingen waar iedereen beter van wordt.”

Conclusie

DEPT® heeft een manier gevonden om te breken met de standaard, “traditionele” manier waarop vakantiegeld wordt gebruikt. In plaats daarvan introduceerden ze flexibiliteit en autonomie in de vorm van een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket. In Alleo vonden ze een oplossing die hun bedrijfscultuur weerspiegelt en op een innovatieve manier tot leven brengt.

Klantverhaal

Hoe bied je benefits die alle werknemers, ongeacht rol of dienstverband, waarderen?

Het resultaat? Een gelukkiger team, waarbij medewerkers in zowel kantoor als magazijn precies krijgen wat ze nodig hebben.
Lees klantverhaal
Klantverhaal

Hoe bied je benefits aan die door al je medewerkers gewaardeerd worden?

Om waardering te tonen, besloot Conscious Hotels een benefits pakket te bieden dat aansluit op de persoonlijke situatie en wensen van elke medewerker.
Lees klantverhaal
Klantverhaal

Welke benefits bied je aan als je team verschillende vitaliteitsbehoeften heeft?

Van Dijnsen schakelde over naar de Alleo-app, die een breed scala aan benefits biedt, afgestemd op de persoonlijke behoeften van hun werknemers.
Lees klantverhaal