Hoe onderscheid je je als werkgever in de Hospitality? Deze 5 arbeidsvoorwaarden maken het verschil

Wil je talent aantrekken en behouden in de hospitality-sector? Denk dan goed na over welke moderne arbeidsvoorwaarden jouw team écht aanspreken.

Ben je HR-professional of werkgever in de horeca of hotellerie? Dan weet je hoe uitdagend het kan zijn om personeel aan te trekken én te behouden. Met de krapte op de arbeidsmarkt is het niet genoeg om alleen een aantrekkelijk salaris te bieden. Horecapersoneel is over het algemeen jong, flexibel (en verwacht flexibiliteit) en op zoek naar iets extra's dat hun werk leuk en aantrekkelijk maakt.

Wat werkt tegenwoordig écht om jouw team aan boord te krijgen en te houden? Het antwoord is simpel: maak arbeidsvoorwaarden persoonlijk! Maar we horen je denken, hoe dan?! Precies dit leggen we in dit artikel uit. We behandelen moderne arbeidsvoorwaarden rondom vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling, financieel welzijn en leuke extra’s waarmee je het verschil maakt. We duiken in trends die jouw organisatie tot een topwerkgever maken en geven we inspiratie om je personeelsbeleid net dat beetje meer te geven.

We hebben 5 unieke arbeidsvoorwaarden trends voor je op een rijtje gezet:

  1. Vitaliteitsbudget
    Vitaliteit is een hot topic binnen de hospitality! Het aanbieden van een sportabonnement, zoals een fitness lidmaatschap, is een slimme en laagdrempelige manier om de gezondheid van je medewerkers te ondersteunen. Of het nu gaat om toegang tot de sportschool of georganiseerde sportactiviteiten, het helpt medewerkers fit en energiek te blijven. Jongere werknemers vinden het een leuke manier om actief te blijven, terwijl oudere medewerkers kunnen profiteren van vitaliteitsprogramma’s die hen helpen vitaal te blijven. Een populair voorbeeld? Een sportschool abonnement bij een lokale gym doet het altijd goed.
  2. Financieel welzijn
    Financiële zorgen spelen bij iedereen een rol, of je werknemer net begint met werken of ze al denken aan hun pensioen. Door platforms zoals Peaks aan te bieden, kunnen medewerkers niet alleen leren sparen, maar ook beleggen voor hun toekomst. Dit soort financiële arbeidsvoorwaarden geeft je team de ruimte om bewust met hun geld om te gaan, wat hun algehele werktevredenheid verhoogt. Het spreekt zowel jonge werknemers aan die hun financiële toekomst willen plannen, als oudere medewerkers die zich voorbereiden op hun pensioen.
  3. Welzijn en “Self-Care”
    Werken in de hospitality kan zwaar zijn, dus self-care is essentieel. Het aanbieden van wellness behandelingen via platforms zoals Treatwell biedt medewerkers de kans om lekker te ontspannen na een lange werkdag. Dit soort extra’s zorgen ervoor dat je personeel zich zowel fysiek als mentaal goed voelt, wat hun algehele welzijn en werkplezier ten goede komt. Of je nu jong of oud bent, wie kan een goede massage na een drukke dienst nou weerstaan?
  4. Leren en Ontwikkelen
    In een omgeving als de hospitality is het leren van nieuwe vaardigheden, zoals een training voor management vaardigheden of het beheersen van een nieuwe taal, altijd een pré. Met apps zoals Duolingo geef je medewerkers de kans om op een leuke en toegankelijke manier nieuwe talen te leren of hun huidige vaardigheden te verbeteren. Dit is ideaal voor jongere medewerkers die carrière willen maken, maar ook voor oudere collega’s die relevant willen blijven in een veranderende werkomgeving. Een win-win voor iedereen!
  5. Vrije tijd & cultuur
    Even weg van de hectiek? Het bieden van culturele voordelen, zoals een Museumkaart, geeft je team de kans om hun vrije tijd op een inspirerende manier door te brengen. Of het nu gaat om jongere medewerkers die graag hun horizon willen verbreden of oudere werknemers die genieten van een ontspannende culturele uitstap, dit soort benefits zorgen voor ontspanning én inspiratie. Een mooie manier om hun welzijn te verbeteren en ze fris en gemotiveerd te houden op de werkvloer.

Dus, wat moet je doen als werkgever in de hospitality?

Wil je talent aantrekken en behouden in de hospitality-sector? Denk dan goed na over welke moderne arbeidsvoorwaarden jouw team écht aanspreken. Een pensioenregeling is misschien niet zo spannend voor jongere werknemers, maar een opleidingsbudget, een smartphone of een fitnessabonnement kunnen juist wel het verschil maken. Slimme combinaties van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een sportabonnement, opleidingsmogelijkheden en een dertiende maand, kunnen zelfs helpen om medewerkers te overtuigen met een aantrekkelijker totaalpakket.

Kennisbank

blog

Zo verhoog je werknemersvitaliteit binnen je organisatie: tips en tricks voor HR-professionals

Je hebt geïnvesteerd in vitaliteit: misschien wel een sportabonnement, een gezonde lunch of workshop tijdens de vitaliteitsweek—maar de resultaten blijven uit. Het aanbod wordt nauwelijks gebruikt en er klinken wat negatieve geluiden. Klinkt dit bekend? Lees in dit artikel welke initiatieven wel aanslaan.
Lees post
press

Alleo en YoungCapital verlengen samenwerking met twee jaar

In een tijd waarin flexibiliteit en vrijheid in de werkomgeving essentiëler zijn dan ooit, zetten Alleo en YoungCapital gezamenlijk stappen richting de toekomst door hun samenwerking met twee jaar te verlengen.
Lees post
Rapport

Het Moderne Individueel Keuzebudget (IKB)

Een écht flexibel en modern arbeidsvoorwaardenpakket voor jouw team. Uit onderzoek blijkt dat 41% van de medewerkers meer zeggenschap wil over hun arbeidsvoorwaarden. Daarom hebben we het IKB in een nieuw, flexibeler jasje gestoken. Hiermee kunnen jouw medewerkers hun secundaire arbeidsvoorwaarden helemaal naar eigen wens inrichten.
Download