Hoe Alleo jou als werkgever helpt bij het bieden van moderne, flexibele arbeidsvoorwaarden

Alleo is hét platform voor moderne belonings- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Met meer dan 100.000 werknemers die gebruikmaken van onze diensten, biedt Alleo een uitgebreide selectie van flexibele en gepersonaliseerde arbeidsvoorwaarden ‘benefits’ voor werknemers van alle generaties. Ons platform helpt werkgevers om aantrekkelijke, op maat gemaakte arbeidsvoorwaarden te bieden, waardoor werknemers meer controle krijgen over hun compensatiepakket.

Alleo is hét platform voor moderne belonings- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Met meer dan 100.000 werknemers die gebruikmaken van onze diensten, biedt Alleo een uitgebreide selectie van flexibele en gepersonaliseerde arbeidsvoorwaarden ‘benefits’ voor werknemers van alle generaties. Ons platform helpt werkgevers om aantrekkelijke, op maat gemaakte arbeidsvoorwaarden te bieden, waardoor werknemers meer controle krijgen over hun compensatiepakket.

Wat doet Alleo?

Alleo stelt bedrijven in staat om op een fiscaal aantrekkelijke manier flexibele arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Of het nu gaat om sportactiviteiten, mobiliteitsoplossingen zoals fietsleasing, of korting op collectieve verzekeringen, het platform biedt werknemers toegang tot een breed scala aan voordelen. Deze voordelen kunnen gepersonaliseerd worden om aan te sluiten bij de levensfase en behoeften van elke werknemer, van Generatie Z tot Babyboomers.

Voor welke bedrijven is Alleo geschikt?

Alleo bedient bedrijven in diverse sectoren, zoals de hospitality, media, techniek, en financiële dienstverlening. Of je nu werkzaam bent bij een grote multinational, een start-up of een groeiend mkb-bedrijf, Alleo biedt oplossingen die passen bij jouw unieke werknemersbestand en bedrijfsdoelstellingen. Door naadloos te integreren met HR- en salarisadministratiesystemen, zoals AFAS, Loket, Personio, BambooHR en NMBRs, kunnen bedrijven efficiënt en eenvoudig secundaire arbeidsvoorwaarden beheren.

Welke oplossingen zijn er binnen Alleo?

Alleo biedt verschillende smaakjes ‘modules’ die jouw helpen om meer flexibeliteit aan te bieden in je compensatiepakket. Deze modules kunnen naar wens worden aangevuld met extra features, waardoor je als werkgever altijd een oplossing op maat hebt. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om een combinatie te maken met de Flexibele Benefits module. Wat de mogelijke smaakjes zijn leggen we hieronder uit:

  1. Flexibele Benefits 
  2. Flexibel Salaris
  3. IKB-module

Flexible Benefits

Drie mogelijkheden:

  1. Flexibele benefits met korting
    Medewerkers kunnen met hun netto salaris via Alleo korting krijgen op benefits zoals sportabonnementen, boodschappen en verzekeringen. Dit geeft hen meer koopkracht buiten de WKR.
  2. Werkgever-gebonden budget
    Werkgevers kunnen medewerkers maandelijks of jaarlijks een budget toekennen om te besteden aan voordelen binnen de WKR. Dit biedt medewerkers toegang tot bijvoorbeeld mobiliteit, gezondheid en welzijn op een fiscaal aantrekkelijke manier.
  3. Uitruil binnen de WKR
    Alleo faciliteert de uitruil van het IKB, vakantiegeld, salaris, bonus binnen de WKR. Hierdoor profiteren zowel werkgever als werknemer van belastingvoordelen, zonder extra werkgeverslasten en inkomstenbelasting te betalen.

De Flexibel Salaris Module

  1. Uitruilen Vakantiedagen
    Met Alleo kunnen medewerkers vakantiedagen kopen en verkopen, wat zorgt voor meer flexibiliteit in hun vakantieplanning. Dit kan eenvoudig worden beheerd via het platform.
  2. Flexibiliseren Vakantiegeld
    Alleo biedt de optie om vakantiegeld flexibel in te zetten, bijvoorbeeld per maand, kwartaal of jaar. Dit helpt medewerkers om hun financiële planning beter af te stemmen op hun persoonlijke behoeften.

De individuele keuzebudget (IKB)-module

Maximale flexibiliteit buiten en binnen de werkkostenregeling.

  1. Uitbetalen IKB
    Via Alleo kunnen werkgevers de optie bieden om het IKB uit te laten betalen, speciaal voor bepaalde bestedingsdoelen, zoals extra pensioenbijdragen of persoonlijke investeringen.
  2. Vakantiedagen bijkopen
    Alleo maakt het voor medewerkers mogelijk om extra vakantiedagen te kopen met hun IKB-budget. Dit biedt hen meer flexibiliteit in hun vakantieplanning, terwijl de kosten via het bruto salaris worden verrekend, wat fiscaal aantrekkelijk is.
  3. Bijsparen pensioen
    De IKB-module van Alleo stelt medewerkers in staat om extra pensioen te sparen, wat hen zekerheid biedt voor de lange termijn. Dit kan flexibel en volledig gepersonaliseerd worden ingericht via het platform.
  4. Lease fietsen regeling
    Dankzij de samenwerking met Lease a Bike kunnen werkgevers eenvoudig een lease fietsenregeling aanbieden via het IKB. Werknemers kunnen een fiets leasen via hun bruto salaris, wat fiscaal voordelig is en bijdraagt aan duurzame mobiliteit.

Aanvullende Features binnen Alleo

Naast de bovengenoemde kernmodules biedt Alleo diverse extra features die werkgevers kunnen inzetten om hun arbeidsvoorwaardenpakket verder te personaliseren en fiscaal te optimaliseren. Hieronder vind je de belangrijkste extra features die je kunt toevoegen aan het flexibele beloningspakket:

1. Kleine geschenkenregeling: Attentieregeling voor belastingvoordeel

Met de 'Attentieregeling 'kunnen werkgevers belastingvrije geschenken geven tot €25 per keer, zolang deze geschenken incidenteel zijn en niet gekoppeld zijn aan prestaties. Dit biedt werkgevers een fiscaal aantrekkelijke manier om werknemers te waarderen, bijvoorbeeld met bloemen bij een verhuizing of een cadeau bij een bijzondere gelegenheid.

2. Fietslease: Leasefiets via bruto salaris

Via de samenwerking met Lease a Bike biedt Alleo een fiscaal voordelige fietslease-optie. Medewerkers kunnen een fiets leasen vanuit hun bruto salaris, waardoor ze besparen op loonbelasting. Dit draagt niet alleen bij aan duurzame mobiliteit, maar biedt ook flexibiliteit aan medewerkers om zelf hun fiets te kiezen.

3. Persoonlijk ontwikkelbudget (L&D module)

Met het persoonlijk ontwikkelbudget kunnen medewerkers investeren in hun eigen groei en ontwikkeling. Alleo biedt toegang tot een groot aantal opleidingen en trainingen via partners zoals Edubookers. Dit helpt bedrijven om talent te ontwikkelen en de tevredenheid van werknemers te vergroten, zonder dat dit ten koste gaat van de WKR-ruimte.

4. Mobiliteitsoplossingen

Alleo biedt flexibele mobiliteitsopties, waarbij medewerkers hun eigen mobiliteitsbudget kunnen inzetten voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer of het gebruik van een leasefiets. Dit biedt hen de vrijheid om zelf de meest geschikte vervoersopties te kiezen en draagt bij aan de duurzaamheidsdoelen van het bedrijf.

5. Thuiswerkplek inrichten

Via Alleo kunnen werkgevers een thuiswerkwinkel aanbieden, waarmee medewerkers op maat hun thuiswerkplek kunnen inrichten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bureaustoelen, monitors of andere werkbenodigdheden. De kosten worden fiscaal vriendelijk verwerkt, waarbij de werkgever eigenaar blijft van de producten, wat zorgt voor extra belastingvoordelen.

6. Reward statement: communiceren je huidige benefits

Met de Reward statement feature biedt Alleo werkgevers de mogelijkheid om alle huidige arbeidsvoorwaarden en voordelen op een duidelijke en aantrekkelijke manier te communiceren naar hun werknemers. Dit zorgt voor meer transparantie en betrokkenheid, doordat medewerkers precies weten welke secundaire arbeidsvoorwaarden beschikbaar zijn en wat de waarde hiervan is.

Kennisbank

blog

Zo verhoog je werknemersvitaliteit binnen je organisatie: tips en tricks voor HR-professionals

Je hebt geïnvesteerd in vitaliteit: misschien wel een sportabonnement, een gezonde lunch of workshop tijdens de vitaliteitsweek—maar de resultaten blijven uit. Het aanbod wordt nauwelijks gebruikt en er klinken wat negatieve geluiden. Klinkt dit bekend? Lees in dit artikel welke initiatieven wel aanslaan.
Lees post
press

Alleo en YoungCapital verlengen samenwerking met twee jaar

In een tijd waarin flexibiliteit en vrijheid in de werkomgeving essentiëler zijn dan ooit, zetten Alleo en YoungCapital gezamenlijk stappen richting de toekomst door hun samenwerking met twee jaar te verlengen.
Lees post
Rapport

Het Moderne Individueel Keuzebudget (IKB)

Een écht flexibel en modern arbeidsvoorwaardenpakket voor jouw team. Uit onderzoek blijkt dat 41% van de medewerkers meer zeggenschap wil over hun arbeidsvoorwaarden. Daarom hebben we het IKB in een nieuw, flexibeler jasje gestoken. Hiermee kunnen jouw medewerkers hun secundaire arbeidsvoorwaarden helemaal naar eigen wens inrichten.
Download