De manier waarop je werknemers beloont heeft impact.

Goed werk belonen is belangrijk. Het zorgt voor een positieve werkomgeving, het gevoel van erkenning en stimuleert zelfvertrouwen bij werknemers.

De manier waarop je werknemers beloont heeft impact.

Goed werk belonen is belangrijk. Het zorgt voor een positieve werkomgeving, het gevoel van erkenning en stimuleert zelfvertrouwen bij werknemers. Het heeft ook aantoonbaar effect op productiviteit, retentie en duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie. Dat is meer dan welkom in een krappe arbeidsmarkt. Als deze werknemers ook nog eens zelfverzekerd en productiever zijn dan eerst, wat houdt je dan nog tegen om gericht te belonen?  

Willekeurig wat extra’s in de rondte strooien is niet genoeg. Gebruik persoonlijke beloningen op basis van prestaties. Zo creëer je een cultuur waar iedere bijdrage kan worden beloond. Waarom? Dat lees je hieronder.

Wat zijn persoonlijke beloningen?

Bij persoonlijke beloningen draait het om vier dingen: cultuur, behoud, werving en werknemersbetrokkenheid. We leggen je hieronder uit hoe deze vier onderwerpen verbonden zijn met persoonlijke beloning en hoe je prestatiebeloningen met impact kunt opzetten.

Cultuur

De cultuur is de basis voor elke vorm van werknemers belonen. Het zijn de gedeelde waarden en normen binnen het bedrijf. De manier waarop werknemers met elkaar omgaan. De cultuur, die moet ook uitgevoerd worden door werkgevers. Hoe zij communiceren met werknemers, hoe successen worden gevierd en hoe werknemers worden betrokken bij het bedrijf.

De bedrijfscultuur komt ook terug in hoe werknemers worden beloond. Daarom is het belangrijk dat de waardering oprecht is. Anders komt de boodschap (de geuite blijk van waardering) van de beloning niet aan.

Als je beloont op basis van prestatie laat je zien dat je prestaties erkent en waardeert. Dat werknemers worden gezien. Door middel van persoonlijke, prestatiegerichte beloningen zorg je ervoor dat iedere bijdrage de erkenning krijgt die het verdient. Daardoor ontstaat een ‘wij-cultuur’: het bedrijf bouwt op de successen van de werknemers.

Werknemersbehoud

Wil je bedrijfscultuur impact laten hebben op behoud? Toon waardering. Want mensen voor een langere tijd in dienst houden is belangrijk. Op de lange termijn kun je belangrijke teamleden behouden. Dit draagt bij aan hun duurzame inzetbaarheid tijdens hun carrière. Ze zullen meer redenen hebben om graag bij jouw bedrijf te blijven dan alleen hun salaris. Maar hoe lang werknemers ook in dienst zijn, als ze niet beloond of erkend worden, daalt hun gevoel van waardering. Prestatiebeloningen zijn daarom de perfecte manier om deze waardering te uiten.

Werving

Persoonlijke beloningen zijn daarnaast ook een sterke manier om je als bedrijf te onderscheiden van andere bedrijven. Toekomstige werknemers zien dat werken bij jouw bedrijf meer waard is dan een maandelijkse transactie. Ze zien jou dan als een aantrekkelijke werkgever. Want je laat zien wat je belangrijk vindt voor jouw bedrijf: tevreden, betrokken werknemers. Je toont wat van de bedrijfscultuur, namelijk dat successen worden gevierd.

Verhoog de werknemersbetrokkenheid

Door regelmatig werkprestaties te erkennen kun je de werknemersbetrokkenheid verhogen met tot wel 60%. En betrokken en tevreden werknemers blijven langer bij jouw bedrijf. Dat zorgt voor werknemers met specialistische kennis.. Het bespaart het HR-team ook nog eens kostbare uren in het zoeken naar nieuwe werknemers.

Betrokken werknemers zijn daarnaast productiever. Ons beloningsprogramma zorgt ervoor dat de bijdragen van je team worden beloond. Zo blijven ze gemotiveerd om hun beste werk te leveren.

Prestatiebeloningen

Hoe werken prestatiebeloningen bij YourCampus?

Prestatiebeloningen kunnen als extra functionaliteit worden toegevoegd aan de YourCampus omgeving. Je kunt zelf beslissen hoe punten kunnen worden verdiend. Ook hoe veel punten worden verdiend bepaal je zelf in ons admin portaal. Jij hebt de regie in handen en zorgt ervoor dat de beloningen passen bij het bedrijf en bijbehorende KPI’s. Een paar voorbeelden:

  • Gewerkte uren
  • Een shift overnemen
  • Een voltooide training
  • Een collega doorverwijzen

De punten die je werknemers sparen, kunnen ze naar eigen keuze besteden in onze marktplaats. Daar vinden je werknemers deals bij meer dan 60 grote merken. Die deals staan al klaar om gebruikt te worden. Dat scheelt je tijd.  

“Rewarding scoorde altijd heel slecht. Iedereen vindt dat ze meer moeten verdienen. En dat is nu een stuk omhoog gegaan. Dat zit ‘m vooral in transparantie over rewarding. Daar is deels de oplossing vanuit de app, YourCampus en het vakantiegeld beschikbaar stellen.” Nu, na het implementeren van YourCampus, is de ENPS-score van 34 naar 35 gegaan. De score voor benefits specifiek is van een 6.4 naar een 6.8 (van de 10) gestegen.” - Marjan Smit, Head People & Culture, Regio Europa bij DEPT.

Benieuwd hoe onze Prestatiebeloningen de betrokkenheid en prestaties van je team kunnen verbeteren? Lees meer over Prestatiebeloningen op onze landingspagina en neem contact op voor een vrijblijvende demo.

Kennisbank

blog

Zo verhoog je werknemersvitaliteit binnen je organisatie: tips en tricks voor HR-professionals

Je hebt geïnvesteerd in vitaliteit: misschien wel een sportabonnement, een gezonde lunch of workshop tijdens de vitaliteitsweek—maar de resultaten blijven uit. Het aanbod wordt nauwelijks gebruikt en er klinken wat negatieve geluiden. Klinkt dit bekend? Lees in dit artikel welke initiatieven wel aanslaan.
Lees post
press

Alleo en YoungCapital verlengen samenwerking met twee jaar

In een tijd waarin flexibiliteit en vrijheid in de werkomgeving essentiëler zijn dan ooit, zetten Alleo en YoungCapital gezamenlijk stappen richting de toekomst door hun samenwerking met twee jaar te verlengen.
Lees post
Rapport

Het Moderne Individueel Keuzebudget (IKB)

Een écht flexibel en modern arbeidsvoorwaardenpakket voor jouw team. Uit onderzoek blijkt dat 41% van de medewerkers meer zeggenschap wil over hun arbeidsvoorwaarden. Daarom hebben we het IKB in een nieuw, flexibeler jasje gestoken. Hiermee kunnen jouw medewerkers hun secundaire arbeidsvoorwaarden helemaal naar eigen wens inrichten.
Download