Bedrijfsfitness aanbieden via Alleo

Gezonde werknemers zijn goud waard. Als werkgevers is het daarom essentieel om een gezonde levensstijl te bevorderen.

Bedrijfsfitness

Gezonde werknemers zijn goud waard. En veel werkgevers proberen een gezonde levensstijl tijdens werk te bevorderen, met sta-bureaus en gezonde lunches. Of een leasefiets, voor het woon-werkverkeer.

Als ondernemer kun je nog een stap verder zetten en jouw werknemers met belastingvoordeel laten sporten. Een interessante keuze, want een bedrijfsfitness plan levert verschillende voordelen. Zo kun je jezelf onderscheiden omdat je een interessante benefit aanbiedt. Je laat zien dat je om de gezondheid van je werknemers geeft, wat erg wordt gewaardeerd. Je kunt er een moment van maken waar je als bedrijf onder werktijd wat doet wat niet met werk te maken heeft. Veel voordelen dus. En dat voordeel heeft nog een voordeel. Belastingvoordeel.

Wat is een bedrijfsfitness plan

Bij een bedrijfsfitness plan zorg je er als ondernemer voor dat jouw werknemers voordelig kunnen sporten. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Je kunt je werknemers via de werkkostenregeling (WKR) bedrijfsfitness bieden, zodat ze op bedrijfskosten sporten. Een andere manier is om je werknemers het bedrag met belastingvoordeel te laten betalen via een cafetariaregeling. Bij deze tweede optie betalen ze de kosten voor de sportschool met hun brutoloon, wat netto voor een leuk voordeel zorgt. Het belastingvoordeel is net zo veel als het percentage loonbelasting. Dat is dus mooi meegenomen.

Een bedrijfsfitnessplan via een cafetariamodel is dus uiteindelijk een manier voor werknemers om voor minder hun sportabonnementen te betalen. Maar ook werkgevers komen er belastingtechnisch beter van af, aangezien de sociale lasten voor de werkgever lager zijn.

Waarom sporten via werkgever

“Hoezo moet een organisatie een bedrijfsfitness abonnement regelen?”, vraag je je misschien af. Is sporten niet een persoonlijke keuze? Iets wat je ‘s weekends doet? Niet per se.

Er zijn een aantal redenen waarom het voor een werknemer interessant is om sporten te stimuleren. Een van de belangrijkste redenen is de gezondheidsvoordelen van het sporten zelf. Alhoewel dat vooral een voordeel lijkt voor de werknemer, heeft ook de ondernemer hier een voordeel bij.

Deze gezondheidsvoordelen van sporten zorgen dat werknemers beter zullen presteren en productiever zijn. Want het zorgt voor energie, waardoor mensen zich beter kunnen focussen. Ook kan het gezondheidsproblemen verminderen en voor minder ziekte uitval zorgen. Een groot voordeel voor jou als werkgever. Fysieke en mentale gezondheid gaan daarnaast hand-in-hand. Sporten is goed voor de mentale gezondheid, omdat het stress vermindert. Laat stress (en vooral de gevolgen ervan) nou net voor uitval van werknemers zorgen en productiviteit kosten.

Voordelen bedrijfsfitness

  • Als je als ondernemer bedrijfsfitness via de WKR aanbiedt, laat je zien dat je hun gezondheid belangrijk vindt en voorop stelt.
  • Met een flexibele fitnessregeling bied je een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde die jou onderscheid op de arbeidsmarkt.
  • Werknemers die gebruikmaken van het sportabonnement zijn fysiek gezonder, maar ook voor de mentale gezondheid heeft het voordelen. Zo werkt sporten stressverlagend.
  • Wanneer je werknemers via een cafetariamodel hun fitnessabonnement laat financieren, bespaar jij als werkgever op sociale lasten die je normaal over het loon betaald.
  • Bedrijfsfitness zorgt ook voor belastingvoordeel bij werknemers. Via een cafetariamodel betalen ze een stuk minder dan wanneer ze een abonnement via hun nettoloon zouden aanschaffen

Werkkostenregeling bedrijfsfitness

Als ondernemer kun je de vrije ruimte van de WKR gebruiken om verschillende vergoedingen voor je werknemers belastingvrij te betalen. Hierdoor kun je bepaalde giften boven op het loon geven – lunches, uitjes, maar ook een sportabonnement via de werkgever. Dit zou dus kunnen betekenen dat je voor je team een bootcamp verzorgt, of een fitnessabonnement naar keuze biedt.

Via de WKR bedrijfsfitness bieden zorgt ervoor dat je zelf de kosten op je neemt. Je werknemers betalen hier niet aan mee.

Het voordeel van bedrijfsfitness via de werkkostenregeling is dat je de kosten belastingvrij kunt aangeven. Wanneer je via de werkkostenregeling een bedrijfsfitness abonnement aanbiedt, hoef je de kosten niet per werknemer bij te houden.

Alleo maakt sporten via werkgever makkelijker, met een breed aanbod van 10.000+ fitness- en sportschool abonnementen.

Voorwaarden bedrijfsfitness

Wanneer je via de WKR bedrijfsfitness wilt bieden, moet je goed letten op een aantal voorwaarden.

  • Let op vrije ruimte van de WKR
  • Deelname aan fitness op kosten van de werkgever moet aan 90% of meer van de medewerkers die op dezelfde locatie werken beschikbaar zijn
  • De bedrijfsfitness moet plaatsvinden op de locatie van het bedrijf zelf, een gekozen fitnesscentrum (één voor alle werknemers), of vestigingen van één fitnessbedrijf waarmee een overeenkomst is gesloten.
  • Wanneer je je werknemers een fitnessabonnement biedt via de cafetariaregeling is het belangrijk dat het wordt goedgekeurd bij de belastingdienst.

Bedrijfsfitnessabonnement voor jouw werknemers regelen? Neem contact op!

Zoals we al eerder zeiden, zijn gezonde sporters goud waard. Ze presteren beter, voelen zich beter en zijn minder vaak ziek. Dat is fijn voor werkgevers. Werknemers waarderen het feit dat hun werkgever ze laat sporten voor minder – of op de kosten van hun werkgever. Omdat er veel verschillende mogelijkheden voor bedrijfsfitness abonnementen zijn en veel mensen een persoonlijke voorkeur hebben voor welke sport ze doen, is het interessant om werknemers zelf te laten kiezen waar ze sporten. Bedrijfsfitness of sporten via werkgever regel je makkelijker met Alleo.

Kennisbank

blog

Zo verhoog je werknemersvitaliteit binnen je organisatie: tips en tricks voor HR-professionals

Je hebt geïnvesteerd in vitaliteit: misschien wel een sportabonnement, een gezonde lunch of workshop tijdens de vitaliteitsweek—maar de resultaten blijven uit. Het aanbod wordt nauwelijks gebruikt en er klinken wat negatieve geluiden. Klinkt dit bekend? Lees in dit artikel welke initiatieven wel aanslaan.
Lees post
press

Alleo en YoungCapital verlengen samenwerking met twee jaar

In een tijd waarin flexibiliteit en vrijheid in de werkomgeving essentiëler zijn dan ooit, zetten Alleo en YoungCapital gezamenlijk stappen richting de toekomst door hun samenwerking met twee jaar te verlengen.
Lees post
Rapport

Het Moderne Individueel Keuzebudget (IKB)

Een écht flexibel en modern arbeidsvoorwaardenpakket voor jouw team. Uit onderzoek blijkt dat 41% van de medewerkers meer zeggenschap wil over hun arbeidsvoorwaarden. Daarom hebben we het IKB in een nieuw, flexibeler jasje gestoken. Hiermee kunnen jouw medewerkers hun secundaire arbeidsvoorwaarden helemaal naar eigen wens inrichten.
Download